Dirigent Theo Hoogenboom

Theo is geboren in een muzikaal gezin in Leiderdorp. Zijn vader was er directeur van de muziekschool en al snel ging hij daar 5 maal per week naar toe: voor Algemene Muzikale Vorming, celloles, blokfluitles, schoolkoor en schoolorkest.

Na het VWO is hij direct naar het Conservatorium in Hilversum gegaan om Docent Muziek te worden. Hij had hier o.a. les van de bekende schoolmusicus Marinus Kuijpers. Ook zijn cellostudie heeft hij hier voortgezet bij Fons Ellegiers. Na een aantal jaren in het onderwijs is Theo zich volledig gaan toeleggen op het dirigeren van koren. Ook hier bleek hij een muzikale duizendpoot: hij stond en staat voor kinderkoren en seniorenkoren, mannenkoren en barbershopkoren, operette- en jongerenkoren.

Op dit moment heeft hij naast Halleluja 5 andere koren: in Vianen het Viaansch Mannenkoor, in Woudenberg het seniorenkoor Zingen Houdt Jong en in Amersfoort: het Vathorstkoor, het Middelpuntkoor en Gemengd Koor Heilig Kruis. Daarnaast geeft Theo ook blokfluitles via een basisschool in Amersfoort.

Tenslotte organiseert hij op projectbasis kooractiviteiten; het bekendst is het Festival of Lessons & Carols door projectkoor Puer Natus Est. Dit koor wordt ieder jaar opnieuw samengesteld en treedt in december een aantal keer op in het kader van Kerstmis.