Halleluja 90 jaar jong!!!

Pas vele jaren later deden ook vrouwen hun intrede en werd Halleluja een gemengde zangvereniging. In de beginjaren viel het koor al vaak in de prijzen. Ook in de jaren daarna behaalde Halleluja menige prijs. Tot begin jaren zeventig werd tijdens de uitvoeringen van Halleluja niet alleen gezongen, maar voerden de leden van de vereniging ook een toneelstuk op. Hier werd vanaf gestapt toen het koor ging repeteren en uitvoeren in de Eben Haëzerkerk. Toneel in de kerk vond men toentertijd niet zo gepast.

Zangvereniging Halleluja kent een rijke geschiedenis. Het koor werd in 1923 opgericht door de heer Balster, eigenaar van een sigarenzaak in het Koolhaaspark. De achtergrond van zijn streven en dat van andere mannen van het eerste uur, was om in Nijkerkerveen een zangvereniging van de grond te krijgen. Dit omdat er in het dorp toen niet zo veel te beleven viel. Hierdoor werden bijna alle mannen uit Nijkerkerveen lid van het koor: zeventig in totaal.

De leden van het koor komen niet alleen uit Nijkerkerveen, maar er zijn er ook een aantal die uit Nijkerk Hoevelaken en zelfs uit Amersfoort en Putten komen. Gerard van Beek (voorzitter) uit Nijkerkerveen is erg enthousiast: ,,Het koor bruist, van muzikale energie. Vanuit haar christelijke achtergrond looft Halleluja de Heer, gelooft zij in God. Wat is er mooier om dit met muziek uit te dragen.” Het koor wil heel graag nieuwe leden hebben en nodigt u daarom ook geheel vrijblijvend uit eens een repetitie bij te wonen. Iedere maandag avond wordt er in de Steiger van de Eben Haezerkerk vanaf 19:30 gerepeteerd tot 21:30 uiteraard is er een korte pauze met koffie en thee.

 Graag heten wij u van harte welkom.